Skip to content

Nieuwe functie: Beheer opgebouwde vakantiedagen met Factorial

Vakantie, wie houdt er niet van? We plannen graag zo goed mogelijk onze vakanties om er alles uit te halen wat er in zit. Maar wat gebeurt er aan het eind van het jaar met de vakantiedagen die overblijven?

Mag ik de niet opgenomen vakantiedagen overdragen naar volgend jaar?

Dit hangt af van het vakantiebeleid dat is ingevoerd in je bedrijf. Over het algemeen, blijven wettelijke vakantiedagen na een jaar nog 6 maanden geldig. Bovenwettelijke vakantiedagen komen te vervallen na 5 jaar. Dit betekent dat je dus niet verplicht bent om je vakantiedagen binnen een jaar te gebruiken. De wettelijke vakantiedagen zijn gelijk voor elke werknemer. De bovenwettelijke vakantiedagen zijn extra dagen die je opbouwt. Afspraken hierover kun je terugvinden in je cao of arbeidsovereenkomst.

Door de jaren heen zijn werkgevers gaan experimenteren met het vakantiebeleid. Verschillende vakantieregelingen kunnen worden gebruikt als een strategisch hulpmiddel om werknemers te blijven binden en motiveren. Het kan zelfs een positief effect hebben op het personeelsverloop. Sommige bedrijven bieden een onbeperkt aantal bovenwettelijke vakantiedagen aan. Bij andere bedrijven is het mogelijk om deze dagen in te ruilen voor alternatieve arbeidsvoorwaarden.

Zoals je kunt zien, is er op het gebied van bovenwettelijke vakantiedagen veel mogelijk. Om deze dagen zo goed mogelijk te beheren kan een HR software uitkomst bieden. Met de verlof en verzuim feature van Factorial kunnen medewerkers precies bijhouden hoeveel vakantiedagen er opgenomen kunnen worden. Ook kunnen werknemers zien hoeveel bovenwettelijke vakantiedagen er zijn opgebouwd.

Vraag vakantie aan met Factorial

Met Factorial, kun je het aantal opgebouwde vakantiedagen gemakkelijk overdragen naar het volgende jaar. Je kunt afhankelijk van het vakantiebeleid ervoor kiezen om het aantal dagen in te voeren of een onbeperkt aantal dagen te selecteren.

In het werknemersportaal kunnen medewerkers zelf verlof indienen. De toegewezen manager ontvangt een email en kan dit verzoek goedkeuren of weigeren. Zowel de werknemer als manager kan te allen tijde bekijken hoeveel vakantiedagen overblijven.

Door onze verlof en verzuim software te gebruiken kun je niet alleen vakanties  maar ook verzuim en andere afwezigheden beheren. De teamkalender toont het overzicht van alle werknemers die niet op kantoor zullen zijn. De reden van verlof of verzuim kan gecodeerd worden op kleur. Zo kun je in één oogopslag zien wat er zich in je bedrijf afspeelt.

Verlof en verzuim registratie Factorial

This post is also available in: English US Español Svenska English UK Português PT

Related Posts

Leave a Comment