Skip to content

Herken medewerkers met een hoog potentieel

De Human Resource afdeling kent op dit moment vele uitdagingen. Het aantrekken en behouden van talent is daar een van. Een andere uitdaging is om te weten welke werknemer in je bedrijf een verborgen potentieel heeft en hoe deze kan worden ontwikkeld.

Vandaag zullen we bespreken hoe je de meest getalenteerde werknemers kan herkennen en welke voordelen dit met zich mee kan brengen.

Het belang om potentieel in je bedrijf te herkennen

Laten we zeggen dat de positie van Chief of Communication gevuld moet worden. We kunnen het recruitment proces starten en beoordelen of er eventueel werknemers in het bedrijf zijn die de functie zouden kunnen bekleden. Een promotie zoals deze aanbieden aan werknemers die al enige tijd voor je bedrijf werken, is een van de beste manieren om het team te motiveren en talent te behouden. Je laat zien dat het personeel gewaardeerd wordt en dat inspanning wordt beloond.

Door de vaardigheden van je werknemers te herkennen en ze te verplaatsen naar een nieuwe positie waar ze het meest uit zichzelf kunnen halen, zullen ze zich gewaardeerd voelen. Wanneer werknemers een nieuwe positie vinden waarbij ze zich comfortabeler voelen, zal de motivatie en productiviteit toenemen. Het is dus belangrijk dat de HR afdeling het potentieel en het talent op tijd herkend.

Hoe kun je medewerkers met een hoog potentieel onderscheiden?

De inzetbaarheid van werknemers wordt bepaald door de volgende drie eigenschappen.

Bekwaamheid

Om voor een nieuwe positie de beste medewerker te vinden, zullen we eerst de vaardigheden en kennis moeten analyseren. Het is hierbij van belang om te kijken naar het totaalplaatje. Er hoeven dus niet alleen werknemers geselecteerd te worden die over de juiste kennis beschikken. Het is even belangrijk om medewerkers te overwegen die zich gemakkelijk kunnen aanpassen en in staat zijn om complex werk uit te voeren. Je kunt dan ook de werknemers uitlichten die interesse tonen en gemotiveerd zijn om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Emotionele intelligentie

Werknemers die begrip hebben, motiveren en empathie tonen, onderscheiden zichzelf van anderen. Het hebben van interpersoonlijke vaardigheden is vooral belangrijk voor managementfuncties en coördinatie van teams. De medewerker zal dus moeten beschikken over sociale vaardigheden die aansluiten bij de positie.

Wilskracht

De laatste eigenschap is gerelateerd aan de motivatie van medewerkers. Hardwerkend en het streven om de doelen van het bedrijf te halen, zijn belangrijke karakteristieken in de zoektocht naar de werknemer met het hoogste potentieel. De HR afdeling zal zich dus moeten richten op de ambities van het personeel en hun motivatie om nieuwe verantwoordelijkheden tot zich te nemen. Door de juiste werknemers een promotie te geven, zal het bedrijf laten zien dat toewijding wordt beloond.

Heb je rapporten nodig van je bedrijf en personeel? Factorial kan je helpen. Maak nu een account aan en gebruik onze rapportages en analytics feature!

HR rapportages en analytics functies

This post is also available in: English US Español Svenska Italiano Deutsch

Related Posts

Leave a Comment