Skip to content

Automatiseer urenregistratie met onze nieuwe feature

Urenregistratie, het lijkt vanzelfsprekend maar het heeft in Spanje voor veel ophef gezorgd. Recentelijk is de “ley de control horario” ingegaan. Deze wet verplicht werkgevers om een nauwkeurige urenregistratie bij te houden van alle werknemers. Dit zorgt ervoor dat de gestelde arbeidstijden worden nageleefd waardoor problemen zoals uitbuiting en fraude door het niet compenseren van overuren voorkomen kunnen worden.

In Nederland moeten werkgevers zich al gelange tijd houden aan de Arbeidstijdenwet. Het is hierbij verplicht om arbeidstijden, pauzes, vakantiedagen en verzuim te registreren. Er zijn geen strenge eisen verbonden aan de vormgeving van de administratie. Desondanks is het belangrijk om te zorgen voor een betrouwbare urenregistratie.

Hoe worden uren geregistreerd?

Veel werkgevers laten werknemers hun eigen uren bijhouden. Vaak wordt deze taak uitgesteld of vergeten. Wanneer uren worden geregistreerd zijn medewerkers afhankelijk van hun geheugen, agenda, emailgeschiedenis of briefjes. Dit systeem is niet betrouwbaar. Integendeel, de kans op fouten wordt hiermee vergroot. Bedrijven die al gebruik maken van een urenregistratie systeem, beschikken vaak over een software dat is verouderd of wat niet is geïntegreerd met andere systemen. Het bijhouden van uren wordt hierdoor een inefficiënt en vervelend proces.

Een snel en eenvoudig systeem

We hebben een nieuwe feature ontwikkeld dat de manier waarop jouw bedrijf HR taken uitvoert nog verder gaat revolutioneren. Met de urenregistratie van Factorial wordt het bijhouden van uren volledig geautomatiseerd.

Urenregistratie voor werkgevers

Urenregistratie werkgever

Bepaal of je urenregistratie wilt instellen voor jouw bedrijf. Ga naar instellingen om deze functie in of uit te schakelen. Je kunt verschillende managers toewijzen die per maand de tijdregistratie van medewerkers kunnen beoordelen. Managers hebben de mogelijkheid om werknemers te selecteren die geen uren hoeven bij te houden of te ondertekenen.

Urenregistratie overzicht

Het overzicht toont de tijdregistratie van alle werknemers. Managers kunnen deze aan het eind van de maand beoordelen. Ook is het mogelijk om een maandelijkse samenvatting te downloaden. Zo blijf je op de hoogte van de werktijden en productiviteit van alle medewerkers in je bedrijf.

Urenregistratie voor werknemers

Urenregistratie werknemer

Werknemers kunnen per maand de gewerkte diensten tot op de minuut nauwkeurig invoeren. Het totaal aantal uren wordt gelijk zichtbaar, zo weet je precies hoeveel uur er op een dag is gewerkt. Bij meerdere diensten of pauzes is het mogelijk om een shift toe te voegen. Medewerkers hebben tot aan het eind van de maand de gelegenheid om de uren in te voeren of aan te passen.

Bespaar tijd met Factorial

Registreer nu om alle features van Factorial te ontdekken. Bespaar tot wel 5 a 6 uur per week op je HR management met onze Human Resource software. ✅

Factorial HR features

Related Posts

Leave a Comment